Модульна спальна система для ЗСУ: колаборація ROCK FRONT і БФ “Рій”

Передісторія

Спальні системи ROCK FRONT — з високих гір до глибоких окопів. Або історія про те, як за три дні змінити напрям виробництва з туристичного спорядження до військового.

За останні роки наша продукція стала популярною в туристичній спільноті України. Тож, з початком повномасштабного вторгнення ми почали отримувати запити від військових та волонтерів щодо придбання спальних систем на потреби ЗСУ. Уже 24-го лютого ми передали до місцевої ТРО всі спальники із синтетичним утепленням, які мали на складі. Пухові легенькі та менш об’ємні — відправили до спецпідрозділів, яким важливо мати компактне спорядження для швидкості пересування.

За декілька днів стало зрозуміло, що виробництво в безпеці та команда готова працювати. І ми почали розробку спальника для військових. Використовували матеріали, які були в нас у наявності та які можна було швидко отримати. Враховуючи проблеми з логістикою на початку повномасштабного вторгнення, закриті виробництва й магазини — матеріали були не найкращі. Але наше першочергове завдання було — якнайшвидше забезпечити військових спальниками.

Три дні майже цілодобової праці й перший зразок був готовий. При виготовленні спальників — ми спиралися на наш досвід конструювання спальних систем для екстремальних умов. Але спорядження, що ідеальне для туризму — не є таким досконалим для умов фронту. Тому ми щодня працювали над удосконаленням спальнику, щоб зробити продукт, що забезпечить максимальний комфорт сну для наших захисників.

На той час ми не мали запасів синтетичного утеплювача, бо здебільшого в нашому асортименті пухові спальники. Вони мають безліч переваг у гірських походах, але їх собівартість суттєво вища. Нам же хотілось зробити ночі теплими для якомога більшої кількості військових. Тож як тільки запрацювали служби доставки, ми почали пошук потрібного утеплювача через соцмережі та збір коштів на закупку й пошиття.

Паралельно шили та відправляли замовлення на пухове спорядження, щоб 15 % власного доходу спрямувати на потреби армії. Місяць за місяцем ми збирали кошти, шили спальники та вдосконалювали кожну наступну партію.

Спальники передані ЗСУ від ROCK FRONT

Спальники передані ЗСУ

Історія розробки

У серпні нам зателефонували представники БФ «Рій» та запропонували взяти участь у відборі спальників для постачання Сухопутним військам ЗСУ. Ми з радістю погодились і невдовзі отримали чудову новину — саме спальник ROCK FRONT був обраний як найкращий!

Попереду нас чекало багато цікавої роботи. Переговори з фондом, майже три місяці консультацій з експертами, військовими, розробка бівачного мішка та повноцінний запуск виробництва модульних спальних систем спільної розробки «Riy MSS» (Riy Military Sleeping System).

 

 

 

Складові модульної спальної системи ROCK FRONT

Складові модульної спальної системи

Характеристики спальної системи

Основні критерії, яких ми притримувались у розробці спальної системи:

  1. Максимальне збереження тепла. Комфортна температура використання до -10 градусів. Ліміт комфорту -15 градусів. Основну частину спальника від капюшона відділяє утеплюючий комір, який можна щільно затягнути й не впускати всередину холодне повітря. В ділянці ніг та голови — додатковий шар утеплення.
  2. Велика центральна блискавка з двостороннім бігунком, для зручності розстібання зсередини. На більшості спальників блискавка розташована збоку. Але для військових важлива максимальна швидкість у всьому. І знайти бігунок та миттєво розстібнути спальник зручніше — коли блискавка розташована по центру.

По периметру блискавки розташований термоізолюючий клапан та система антизащемлення тканини, що зводить до мінімуму втрати тепла й підвищує зручність розстібання.

  1. Захист від опадів. До складу спальної системи входить бівачний мішок — це спеціальний чохол на спальник, зроблений із водонепроникної тканини — для захисту від дощу, снігу та вітру. У капюшоні біві-мішку є алюмінієвий дріт всередині, що дає змогу зробити козирок для захисту обличчя від вітру чи сонця.

Біві надійно прикріплюється до спальника кнопками й також має центральну блискавку, яку можна розстібнути одночасно зі спальником.

  1. Можливість спати в одязі. У ділянці грудей є спеціальне розширення, для комфортного сну у формі. Футбокс (місце для ніг) — має спеціальну підкладку всередині, що забезпечує захист від бруду й дає можливість спати в берцях чи іншому тактичному взутті — до 46 розміру ноги. У капюшоні закладено додатковий об’єм для шолома чи подушки.
  2. Маскувальний темний колір спальника, щоб бути менш помітним для ворога.
  3. Тканина ззовні — міцний поліестер, стійкий до розривів, порізів, проколів та тертя. Також спальник має водовідштовхувальне просочення — для захисту від крапель дощу та снігу.
  4. Форма спальника повторює контури тіла, щоб пришвидшити зігрівання. Адже чим більше вільного простору в спальнику, тим більше повітря треба прогрівати теплом свого тіла. Усі шви — теплі, прошиті за спеціальною технологією, що дозволяє утримувати утеплювач на своєму місці та забезпечує рівномірну теплоізоляцію.
  5. Вага спального мішка — 2,75 кг. Вага бівачного мішка 670 грамів.
  6. Спальник та захисна накидка мають окремі компресійні чохли. Вони дозволяють компактно скласти спальну систему й легко прикріпити до рюкзака.
  7. Для забезпечення ізоляції від сирої та холодної землі — фонд «Рій» доукомплектовує спальні системи карематами. Вони захищені від вологи та виготовлені зі спіненого поліетилену, який добре згладжує нерівності поверхні для сну.

Елементи спальника: система кріплення, футбокс, додаткова тканина в зоні ніг, велика блискавка і утеплююча планка

Наша мета — забезпечити військових якісними й теплими спальними системами.

Багато з вас, певно, бачили рекламні пости на кшталт «спальник за стандартами НАТО, на температуру до -30 лише за 999 грн!!!». На жаль, це неможливо й насправді в таких спальниках використовують дешеві синтетичні утеплювачі, які і близько не відповідають заявленим цифрам.

Ми не ставимо собі за мету продати побільше й абичого, щоб отримати прибуток. Це благодійний проєкт і виклик для нас. Пошиття спальних систем для потреб армії — здійснюємо за собівартістю.

Як це працює? ROCK FRONT виготовляє спальні системи, фонд отримує запити від війська, та передає «Riy MSS» напряму військовослужбовцям за кошти благодійних внесків українського народу.

Основна роль нашої команди в цьому проєкті — це розробка першої в Україні, після 24 лютого, якісної спальної системи, у якій військовий почуватиме себе максимально комфортно.

Бо міцний сон наших захисників — це запорука їх здоров’я та величезний вклад у перемогу.

Як допомогти проекту?

Ви можете пришвидшити виготовлення спальників у рамках проєкту «5000 спальних систем для військових» задонативши будь-яку суму на рахунок фонду.

Також, на всю пухову продукцію ROCK FRONT діє знижка 20 % для військових та волонтерських організацій. Для отримання знижки звертайтесь за телефоном (098) 634–23–77 або напишіть нам на електронну адресу [email protected].

Ярлик "Не для продажу"

Реквізити для допомоги в пошитті теплих спальних систем для військових:

Благодійний фонд «Рій»

Просимо вказувати призначення платежу: «благодійна допомога»

 Переказ у гривні

✅Поповнення карти в ПриватБанку: 4246001003474792

✅Швидкий донат через платіжну систему: https://secure.wayforpay.com/donate/d4ae30bf53242

✅ Рахунок ГРИВНЯ UA763052990000026000021029018

✅МОНОбанка

https://send.monobank.ua/jar/5uE8svR4Ym

 Для переказів з-за кордону.

✅PayPal

[email protected]

✅SWIFT ДОЛАР UA863052990000026004041039705

✅SWIFT ЄВРО

UA803052990000026002041020578

Детальні реквізити SWIFT: https://cutt.ly/cCSunP2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *